Registrera dig

För att söka bostad måste du först registrera dig.

Viktiga regler att känna till angående bostadskön

Intresseanmälan sker under fliken Lediga Lägenheter. Om du är en av de 1-5 som har längst kötid så skickas erbjudandet till din angivna mail i din profil. Du har sedan max fem (5) dagar på dig att svara på ett erbjudande, sista svarsdatum meddelas i samband med erbjudande om bostad. Om du gjort intresseanmälningar så är det viktigt att du håller koll på samtliga inboxar då vissa maildomän tyvärr sorterar våra mail till t.ex. kampanjer eller skräppost. Det är självklart även viktigt att man loggar in på sin profil och även håller koll där då det är där man skall svara på ett bostadserbjudande. Läs mer om detta under Boinfo och Bostadskön.  

Förnya din plats i kön
För att behålla din kötid i vår bostadskö måste du logga in minst en (1) gång per år i din profil. 

Avregistrering från bostadskön
Avregistrering från bostadskön betyder att du tappar din plats i kön och därmed även all din kötid. Då måste du, precis som om du glömmer att förnya din plats i kön, logga in på din sida igen och din nya kötid blir då från det datumet. Avregistrering från bostadskön sker:

  • Om sökande inte svarar inom utsatt tid på ett lägenhetserbjudande
  • Efter det att en sökande tackat ja till en erbjuden lägenhet
  • Efter sex (6) lägenhetserbjudanden som sökande tackat nej till

Fyll i en giltig e-postadress som användarnamn.
(Har du gjort en ansökan tidigare t.ex. per mail, be om nytt lösenord genom att trycka på Saknar du lösenord?)

Behandling av personuppgifter, GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss på Studentbostadsservice och vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter hos oss. Vi vill därför vara öppna med hur vi behandlar dina personuppgifter och ber dig att läsa vidare i denna text för att få veta mer.
Behandling av personuppgifter
Vi behandlar dina personuppgifter när du söker bostad, när du blir hyresgäst och även en tid efter att ditt hyresavtal med oss upphört dock längst 12 månader efteråt.
En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, kön, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress.

När du registrerar dig i vår bostadskö

Det är du själv som registrerar dina personuppgifter när du ställer dig i vår bostadskö.
Under tiden behandlar vi dina personuppgifter för att handlägga din intresseanmälan och har så kallat berättigat intresse som laglig grund för behandlingen.
Att stå i kö är en förutsättning för att få bostad via oss.
Det är viktigt att de uppgifter som du lämnar till oss är aktuella.
Detta för att säkerställa att vi kan komma in kontakt med dig på korrekt sätt.
Dina personuppgifter ligger kvar i vårt system så länge du står som sökande i vår bostadskö.
Om du inte längre önskar att stå kvar i vår bostadskö kan du avregistrera dig via ”Mina Sidor” på www.studentbostadsservice.se
Dina personuppgifter behandlas för marknadsföring som är relevant till vår bostadskö så som massmail vid utskick av viktig information.
Personer som inte varit aktiva på ”Mina sidor” på www.studentbostadsservice.se under de senaste 12 månaderna och som inte har någon aktuell uthyrning, kommer att raderas och köpoängen nollställs.

När du blir erbjuden en bostad

När du är bland de första i turordningen för en ledig bostad som du anmält intresse för kommer du att få ett erbjudande under ”Min Bostadskö” och även att få ett påminnelse mail till din angivna e-postadress.

När du tackar ja till bostad

När du blir tilldelad en bostad skickas dina personuppgifter vidare till hyresvärden Studentbostäder i Sverige AB för kontraktsskrivning och hyresavisering. Dina personuppgifter behandlas under hela din tid som hyresgäst samt 12 månader efteråt både hos Studentbostadsservice och Studentbostäder i Sverige AB.

När du säger upp din bostad

När du säger upp din bostad kommer dina lagrade personuppgifter så som namn, telefonnummer samt e-postadress att ges till kommande hyresgäst vid ett bostadserbjudande, detta för att du som avflyttande hyresgäst är skyldig att visa bostaden under din uppsägningstid.

Dina rättigheter

• Du har rätt att få information om vilka personuppgifter som vi hanterar om dig. Du har också rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
• Du har rätt att avregistrera dig ur vår bostadskö.

 

*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*

*
*
*

* obligatoriska fält

Registrera dig

För att söka bostad måste du först registrera dig.

Registrera

Saknar du lösenord?