Bra länkar

(Tryck på namnet eller loggan för att länkas till hemsidan)

Länkarna nedan är bra att känna till som student vid Luleå tekniska universitet.

 

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet

Teknologkåren arbetar med studiebevakning, arrangerar sociala aktiviteter samt bedriver arbetsmarknadsfrågor för studenterna vid de tekniska utbildningarna på Luleå tekniska universitet. 

 

Luleå Studentkår

Luleå Studentkår arbetar med studiebevakning, arrangerar sociala aktiviteter samt bedriver arbetsmarknadsfrågor för studenterna vid de filosofiska utbildningarna på Luleå tekniska universitet.

 

 

Luleå tekniska universitet

Luleå tekniska universitets hemsida. På hemsidan finns en myriad av information om din utbildning, kurser, lärare och händelser. Det är även här du får tillgång till Studentwebben och Canvas.

 

Luleå lokaltrafik AB

Luleå lokaltrafiks hemsida. Änvänds ofta för att få en uppsikt på hur bussarna går till och från stan.

 

Luleå kommun

Luleå är en stad samt region som växer, med vacker natur, spännande kultur, livlig handel och mycket sport. Det här är Luleå kommuns officiella webbplats. Här ger kommunen dig, som bor i Luleå eller är besökare, bred information om vad Luleå har att erbjuda. Både vad gäller kommunens service och tjänster, näringslivet och om Luleå som besöksmål.

 

Region Norrbotten

Region Norrbotten bedriver hälso-och sjukvård, tandvård, regional
utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god
livsmiljö här i Norrbotten. 

 

Försäkringskassan

Försäkringskassan ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen. I det uppdraget ingår att utreda, besluta om och betala ut bidrag och ersättningar i socialförsäkringen. Försäkringskassan är utbetalande  

 

Adressändring

Svensk Adressändring AB svarar för att adressändringar från privatpersoner och företag samlas in och kvalitetskontrolleras. Därefter levereras adressändringarna dagligen till Posten, Bring Citymail och ca 20 st andra postoperatörer samt till Skatteverket och Statistiska Centralbyrån. 

 

CSN

CSN arbetar med att besluta om och betala ut det svenska studiestödet, det vill säga bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. De hanterar också återbetalningen av lånen. 

 

Hitta.se

På hitta.se finns adresser och telefonnummer till alla svenska företag och privatpersoner. Dessutom finns branschsök, kartor, vägbeskrivningar, gatubilder, satellitbilder och mycket annat som hjälper till att hitta rätt.
 

Lulea.nu

Webbplatsen luleå.nu är en startsida för information och tjänster inom platsen Luleå. Luleås webbplats är uppbyggd i fyra huvudavdelningar anpassade för våra fyra största målgrupper, Besökare, Bo i Luleå, Företagare och Studerande. 

 

Skatteverket.se/studentflytt

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.
Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats.
 

 

Registrera dig

För att söka bostad måste du först registrera dig.

Registrera

Saknar du lösenord?